Jesenné kozmetické tipy

S jeseňou neprichádzajú len nové módne kolekcie. Objavujú sa aj nové prístupy v starostlivosti o pleť, nové alebo čoraz častejšie využívané kozmetické látky, ale napríklad aj príjemné spestrenie, ktorá by sme si nemali nechať ujsť. Poďme sa teda pozrieť na tie, ktoré majú skutočne zmysel a má význam sa na nich zamerať. Jeseň totiž bude hlásať dokonalý look a krásu.

 

Jesenná prirodzenosť a bezchybnosť

Jeseň sa na rozdiel od leta nenesie v znamení “nude make-up”, a tak sa opäť vracia aj hutnejšie líčenie. Prirodzenosť a dokonalosť si ale ponecháva aj toto ročné obdobie a tak základom bude zdravá pleť bez známok nedokonalostí. Dosiahnutie bezchybného vzhľadu pleti je ale často náročná úloha. Je potrebné používať správnu kozmetiku zodpovedajúce nášmu veku i typu pleti, prípravky príliš nekombinovať a nepoužívať ich ani nadmerné množstvo. Naopak, na čo treba myslieť vždy a na prvom mieste, je správne odlíčenie a čistenie pleti, ktoré je potrebné vykonávať vždy večer a ráno, a to aj v situáciách, kedy sme unavení a nemáme takmer silu dôjsť do kúpeľne. Ak navyše trpíme problémami s pleťou, je potrebné na dôkladnú starostlivosť myslieť ešte viac. Napríklad aj tak, že pre chladné obdobie do našej kozmetickej výbavy zaradíme bariérové ​​prípravky (napr. rada 2DERM), ktoré umožnia ako šetrné čistenie pleti (Duobase), tak jej ošetrenie (Reha special, Transparent, Colour). Prirodzenosť a bezchybnosť pleti sa tak môže stať samozrejmosťou každého z nás. Nestojí za ňou totiž drahé líčidlá svetoznámych značiek, ale naopak každodenná správna starostlivosť krôčik po krôčiku. Pochopiteľne, nutnosťou je používať zodpovedajúce kozmetické prípravky dlhodobo a nie len nárazovo v domnienke, že za pár dní, alebo týždňov bude naša pleť presne taká, ako čakáme. Nič totiž nejde bez práce a už vôbec nie naše krása.

 

Drahé kovy v kozmetike

Drahé kovy sa v posledných niekoľkých rokoch stávajú súčasťou modernej kozmetológie. Tento rok však budú priamo aj trendy aktuálnej jesene. In tak rozhodne budú prípravky obsahujúce napríklad koloidné zlato, striebro alebo platinu, ale aj 24-karátové alebo mikropráškové zlato, alebo dokonca diamantový prášok. K tomu všetkému navyše dokonale podporíte stav a krásu vašej pleti, pretože práve tieto účinné látky majú skvelé anti-age a antioxidačné účinky, pomáhajú s ochranou pleti alebo v kombinácii s ďalšími účinnými látkami napomáhajú k obnove elasticity pleti, spomaľujú jej starnutie a zlepšujú celkový vzhľad. Koloidná platina navyše priamo napomáha k dosiahnutiu zamatového vzhľadu pleti, ktorý je tiež aktuálnym jesenným kozmetickým trendom.

Diagnostika pleti

Kozmetické invazívne procedúry, ako bola napríklad aplikácia botulotoxínu, sú už pomaly minulosťou. Do popredia sa však dostávajú iné služby, ktoré nám môžu zabezpečiť kvalitné kozmetický salóny. Kozmetička diagnostickým ošetrením môže behom pár minút poznať presný typ našej pleti, ako na tom aktuálne je, čo jej hrozí, aký má predpokladaný vývoj, ako si ju udržať čo najdlhšie mladistvú, ale aj to, ako jej stav a vzhľad zlepšiť. Kvalitný kozmetický salón tiež nielen odporučí vhodné prípravky pre domácu starostlivosť, ale poradí aj to, ako sa konkrétne o pleť starať, ako prípravky kombinovať a nanášať a či je potrebné zmeniť niektoré naše zaužívané zvyky. Často sa totiž stáva, že aj vo vyššom veku žijeme v domnienke, že pleť je napríklad mastná, ale v skutočnosti to tak nemusí byť, pretože na prvý pohľad mastný vzhľad mohla spôsobiť nevhodne zvolená kozmetika.

Masky na domácu starostlivosť

Hitom jesene bude popri profesionálnej salónovej starostlivosti aj domáca starostlivosť o pleť. Jednoznačne tak pôjdu do popredia pleťové masky. Doba domácich ovocných a zeleninových masiek podľa rád z internetu je už našťastie dúfajme preč, a naopak, najmä ženy majú teraz záujem dať svojej pleti to najlepšie. Počas jesene by si tak mali dopriať (aspoň raz týždenne) niektorú z vyživujúcich masiek určenú pre ich typ pleti. Či už to bude hydratačná ,regeneračná, vitamínová či napríklad minerálna maska, vždy bude prínosom. Odmenou bude zjemnená, hladká a svieža pleť. Vyskúšajte jesenné kozmetické tipy a využite ich napríklad k vylepšeniu vlastných kozmetických návykov. Ak si totiž raz navyknete na krásnu, zdravú a štýlovú pleť, už nikdy nebudete chcieť inú.

 

Leave a comment

dotyky krasy